Woensdag 20 maart is de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw Berestein in de wijk de Venen in Den Haag. We gaan hier samen met Dura Vermeer 132 betaalbare sociale huurwoningen realiseren. Een belangrijke stap in de gebiedsontwikkeling De Venen. 

Ontmoeten en verbinden
Verbinding en betaalbaar wonen: dat zijn de uitgangspunten van de nieuwbouw. Er komen circa 132 woningen gericht op het sociale huursegment. Bijzonder aan het ontwerp zijn: de architectuur, de dek- en binnentuinen waar zowel privétuinen als een gezamenlijke moestuin komen. Het ontwerp ligt in handen van architect De Zwarte Hond. De duurzame appartementen worden verhuurd door Hof Wonen.

Annet de Lange, directeur WOM DHZW: “Met de vernieuwing komen er niet alleen meer betaalbare woningen in verschillende categorieën bij, maar maken we De Venen klaar voor de toekomst. Het biedt kansen aan bewoners van Den Haag Zuidwest en omgeving om door te stromen naar een goede en betaalbare huur- of koopwoning. Met dit nieuwbouwproject met 132 toekomstbestendige sociale huurwoningen zetten we een eerste stap.”

Duurzaam en natuurinclusief
Ook aan de Beresteinlaan kijkt Dura Vermeer naar een groene, duurzame bijdrage. Bioloog Daan Posthouwer gaf invulling aan de ecologische en natuurinclusieve maatregelen. Diverse nestkasten, insectenhotels en een bewuste keuze voor zoveel mogelijk inheemse plantensoorten, bieden ruimte aan de lokale biodiversiteit.

Door het veranderende neerslagpatroon, als effect van klimaatverandering, komt er meer druk te liggen op het rioleringsstelsel. Om het regenwater te bufferen, past Dura Vermeer o.a. zakken toe in de kruipruimten die het regenwater kunnen opslaan. Vervolgens laten de zakken geleidelijk het water los, wat de druk op het rioleringssysteem verminderd. Daarnaast worden er groendaken toegepast op fietsenstallingen en hoge daken.

“Dura Vermeer werkt aan een groene, duurzame en betere toekomst. Elke dag opnieuw. Voor de aarde en voor de mens. Het welzijn van bewoners kan niet los worden gezien van de omgeving, de natuur, het klimaat en biodiversiteit. Daarom ben ik trots dat in dit project niet alleen duurzaam en betaalbaar wonen samenkomen, maar ook ontmoeting met de buurt centraal staan. Zo gaan we samen naar nul CO2-uitstoot voor 2050. “, aldus Rob Tummers, directeur bij Dura Vermeer.

  

Meer informatie over de gebiedsontwikkeling vindt u hier of bekijk de video