Op donderdag 6 juni 2024 gaven Lisette Nijs (Directeur Gebiedsontwikkeling en Projecten gemeente Den Haag), David Snelleman (Dura Vermeer), Annet de Lange (WOM DHZW) en Karolien de Jager (bestuurder Hof Wonen) het startsein voor de bouw van 132 sociale huurwoningen aan de Beresteinlaan.

De WOM Den Haag Zuidwest (een samenwerking tussen gemeente Den Haag en Hof Wonen) bouwt samen met Dura Vermeer Bouw Zuid West en architect De Zwarte Hond betaalbare woningen in de wijk. Op de plek van voormalige portiekflats en een bedrijfsruimte, realiseren we twee- en driekamerappartementen. Zo zijn we een stap dichter bij meer woningen in de stad, stromen bewoners door naar energiezuinige woningen én bouwen we aan veerkrachtige, groene buurten.

 

Annet de Lange: “Deze nieuwe woningen zorgen ervoor dat bewoners die nu in verouderde huizen wonen kunnen doorstromen naar moderne, energiezuinige woningen. Dit bevordert niet alleen de leefbaarheid door het verbeteren van de woonkwaliteit, maar het maakt ook ruimte vrij in het bestaande woningaanbod, wat weer nieuwe kansen biedt voor andere bewoners in de wijk.”