Tot vorig jaar lag in Moerwijk aan de Wildenborghstraat een onbebouwd grasveld. Een aangewezen plek voor de Wijkontwikkelingsmaatschappij Den Haag Zuidwest om aan de slag te gaan. Ontwikkelaar-aannemer Thunnissen won de tender en bouwde en verkocht 25 prachtige eengezinswoningen.

Eerste sleutel

Vrijdag overhandigde wethouder Joris Wijsmuller de eerste sleutel aan kopers in het project Wildenborgh. “Deze mensen hebben in de juiste buurt en op het juiste moment gekocht. Want de ontwikkelingen in Moerwijk staan niet stil,” aldus de wethouder bij de feestelijke oplevering. Koper Ramazan en zijn gezin namen de sleutel enthousiast in ontvangst: “We kunnen niet wachten om hier straks te wonen!”

WOM-SleuteloverdrachtWOM-SleuteloverdrachtWOM-Sleuteloverdracht

Ruimte, ruimte, ruimte

De koop eengezinswoningen aan de Wildenborghstraat bestaan uit drie lagen en hebben een woonoppervlakte van 123 m² en 130 m². Inclusief riante woonkamer en vier ruime slaapkamers. Bovendien beschikken alle woningen in de achtertuin over een privé parkeerplaats en een berging. Opvallend aan de woningen is het mooie metselwerk. Het ontwerp heeft een knipoog naar de bouwstijl van de Haagse school. En de woningen voldoen aan de meest actuele eisen van energiezuinigheid. Ze zijn voorzien van zonnepanelen en uitgevoerd met onderhoudsarme materialen.